Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   144 / 147
(#) babocsai válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

"Volvo city safety". Guglizz rá erre a kifejezésre! Nem a lámpájukban, hanem valahol a visszapillantó környékén van egy távolságmérő szenzor - ami praktikusan valahol 850-950nm között dolgozik - ami a computernek kell: ha 30 alatt valaki túl közel van a Volvó előtt, automatikusan ráfékez. Elvileg a ráfutásos balestek miatt hasznos, szerintem csak parasztvakítás - no meg én idegeskedek, mert riaszt a bloki..
(#) babocsai válasza enree hozzászólására (») Feb 16, 2014 /

Szia Enree!
Tudomásom szerint az összes radaros trafit kivonták a forgalomból, már csak lézert használnak a magyar zsaruk.
Talán még a fixen telepítettek radarosok, de azok meg úgyis ki vannak táblázva, azokhoz nem kell kütyü.
(#) Home Made Jammer hozzászólása Feb 16, 2014 /

Ha valaki meg tudná pontosan mérni a Volvó pps-ét, akkor ki lehetne küszöbölni a téves riasztást.
Eddig nem volt rá igény, de szívesen beleteszem a progiba.
(#) g1lmor3 hozzászólása Feb 24, 2014 /

...most már a Lexusokra is riaszt...
(#) denon888 válasza g1lmor3 hozzászólására (») Feb 24, 2014 / 1

Az új Volvo-knál nálam is beriaszt, de most már a Lexus-t figyelem.
(#) g1lmor3 hozzászólása Márc 18, 2014 /

Hali...
Tegnap megvolt az első olyan tesz,amire nem számítottam(HMJ blokkolójával...)
70-el lakott területen...jelzés volt,csak később vettem észre a zene miatt,de akkor már mindegy volt.Ha nem kapok csekket,akkor működik
(#) lazo válasza g1lmor3 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

Ha óra szerint mentél 70-el, az a valóságban lehetett akár 68 alatt is, abban az esetben nem gazdagodott a fényképgyűjteményed.
(#) denon888 válasza lazo hozzászólására (») Márc 18, 2014 / 1

63-64 km/h fölött már készül a fénykép.
(#) zolika60 válasza denon888 hozzászólására (») Márc 18, 2014 /

A legtöbb kilométeróra 10%-ot csal legalább. Ez körülbelül határeset. A rendőrség is rátart egy kicsit, szerintem nem lesz csekk. GPS-el ellenőrizheted a saját autód sebességmérőjét, az elég pontos.
(#) Hagens hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Sziasztok!
Szerintetek ez magába központ nélkül, csak jelzőnek használható?
Esetleg a bekötését lehet tudni?
Valaki tudna egy jó kapcsolást küldeni ha ez nem való semmire?
Köszönöm!
(#) Home Made Jammer válasza Hagens hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Milyen kapcsolásra gondolsz? Ilyenre?
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2014

Laser.jpg.png

(#) g1lmor3 hozzászólása Ápr 16, 2014 / 1

...nem kaptam csekket...)
(#) molnarp hozzászólása Máj 2, 2014 /

Üdv!
A Kiyo ProPark tudja a tolatóradar funkciót is, a LaserPro nem.
Külsőre ugyanaz a két egység, belül nem tudom, nem volt ProPark a kezemben.
Előfordulhat, hogy csak a firmware a különbség?
Nincs valakinek itt ProPark firmware a PIC-re?
(#) molnarp hozzászólása Máj 16, 2014 /

Látom nincs nagy élet itt...
Közben már a 3/4-ét elolvastam ennek a topicnak és rájöttem, hogy nem a "központi egység" a lényeg, az csak a hang és látjelzésért felel.
Tehát ha késöbb frissíteni szeretném a cuccot (jönnek a fáma 4-ek), akkor majd a fejeket kell szétbarmolni.

Kérdésem, volt aki már szedett szét ilyen (laserpro vagy lasertek vagy propark) fejeket?
Törés nélkül szét lehet szedni?
Illetve hogy illik 5 fejet (2 hátul, 3 elöl) 2 egységhez bekötni?
Úgy csináltam, hogy a hátső 2 fejet a két külön egység AUX bemenetére, a többi első fejet a maradék FRONT-hoz kötöttem.
Miért van az, hogy a 2 külön AUX-nál egyszerre jelez de csak ott blokkol ahova megy a jel ?
Honnan tudja az egyik egység, hogy indult a másik?
Elöl ugyanez annyi különbséggel,hogy nem indul be a két egység egyszerre, ha csak 1 helyre lövök.
Jó ez így?
Nem lenne jobb, ha a kocsi azonos oldalán lévő fejek egyszerre blokkolnának, akkor is, ha csak 1 db kap jelet?

Ja még annyi, hogy egy Lexus hogy tudja beizgatni ezeket a cuccokat, ha szoftveres szűrés van a fejeken?
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2014
(#) lazo válasza molnarp hozzászólására (») Máj 16, 2014 /

Hol olvastál/hallottál arról hogy jönnek a fáma 4-ek?

Amúgy a régebbi fejeket szét lehet szedni törés nélkül, csak sokáig tart. Valami szilikon szerű anyaggal vannak beragasztva. Sok értelme nincs szétszedni, mert gyári szoftvert a mikrovezérlőre nem hiszem hogy találsz.
(#) molnarp válasza lazo hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Olyantól hallottam, aki blokkoló teszteléssel is foglalkozik, neki egy rendőr ismerőse mondta.
Azt is mondta, hogy az SCS103-at kivonták/kivonják mert nem felelt meg valaminek. És hogy ha 4mp-ig nem tudnak megmérni, akkor utánad mennek, ha elismered 10e a helyszíni bünti.
Ennyit hallottam,nem tudom ebből mi igaz.
Egy biztos, a Fáma3 év végéig marad, hogy utána mi lesz azt nem tudom, de e cikk alapján csúnya világ lesz...

Új traffik

Az előző egyik kérdésemre szerintem a válasz az, hogy a hátsó fejeknél, ha az egyikre lövök, akkor annak a blokkoló jele "eléri" a másik érzékelőjét is. Pedig a rendszám 2 szélén vannak.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
(#) lazo válasza molnarp hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Nem hangzik életszerűnek a 4 másodperc. Csomó oka lehet annak hogy nem tud sebességet mérni egy autón akár 4 másodpercig.

Ha közel állsz egy falhoz vagy fényes felülethez el tudom képzelni hogy az egyik fej visszaverődése beindítja a másikat is.
(#) hbfj hozzászólása Máj 17, 2014 /

A FAMA3-asok maradhatnak ,de át kell alakítani mindegyiket egyetlen fotó készítésére -szemben a videofelvétellel,ami nem lehet bizonyitó erejű (elvileg már tavaly év vége óta) . A FAMA 4 létező műszer és az NJL kft is dolgozik az SCS ujabb szériáján ( Martin-éknál mintha már lett volna erről cikk ) -de amíg az ULS szenzort használják,addig kb. tök mindegy milyen kiértékelő rendszert építenek rá. Az SCS103 forgalomban marad továbbra is ( nem tudom hol hallottad,hogy kivonnák őket,hiszen pontosan a magyarországi jogi követelményrendszernek megfelelően gyárották , kifejezetten ide, szerintem kb a világon sehol máshol nem vettek belőle) és a 4mp-ig nem tudnak mérni is sántít -nem tudok ilyen rendeletről. A mérések nagy részében vagy felügyelet nélkül van hagyva a műszer,vagy egy ásítozó operátor ül mögötte ,aki kb. nagyban le..ja,hogy zavartad-e vagy sem . A lehetőség adott akár 0.1mp-es zavar észlelése esetén is a további intézkedésre ,de kétlem,hogy lenne bárki is,aki végig akarja vinni a bizonyítási procedurát...
(#) molnarp válasza lazo hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Igazad lehet, garázskaputól ~1m-re volt a segge mikor próbáltam, biztos az volt az oka.
Az, hogy nem tudja mérni és, hogy blokkolva van tudtommal különböző "tünetekkel" jár.
Előbbinél nincs semmi a kijelzőn(nincs jel), utóbbinál három vonal, ami érvénytelen mérést jelöl.(van jel, de nem értékelhető)
Érvénytelen mérés ritkán fordulhat elő, mondjuk interferencia vagy napszél, vagy vmi. hasonló, ami valljuk be ritka jelenség.
Érvényes méréshez pedig elég 1mp, azalatt is kb. 60X mér meg.
Engem meggyőz az a 4mp, aztán majd a gyakorlat megmutatja...

Mindenesetre hamarosan annyi traffi lesz az országban, hogy egymást fogják zavarni.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
(#) hbfj hozzászólása Máj 17, 2014 /

--- FAMA3 esetén ugyanaz mint az SCS102-103 esetén az érték hiánya . Nincs külön indikálva a blokkolás egyetlen itthon használt műszeren sem( az SCS103-nál láttam olyat,hogy a kijelzett távolság indokolatlanul ugrált pozitiv és negativ irányba is ha blokkolás volt) . Érvényes méréshez BŐVEN több mint 1mp kell,legalábbis az első adathoz ,utána a követés már folyamatos értéket mutat -de persze nagyon sok dologtól függhet a sikeres mérés : a nagy hűtőrűcsok( szétszórják a lézert),matt festések(nem verődik vissza elég fény) (pl. teherautók) szinte mérhetetlenek
(#) molnarp hozzászólása Máj 17, 2014 /

A lényeg, hogy a cucc használata tiltott és a rendőrnek el kell valahogy dönteni, hogy a műszer rossz, ő a béna vagy blokkolják. Nyilván ez a pár mp elég kell legyen neki a mérések többségénél bármilyen körülmény között.

Kipróbáltam a hátsó fejeket, fal nélkül is beizgatják egymást, tehát elég jól szórják a fényt.
Sajnos elöl már csak az indul, ahova célzok, mert nagyobb a távolság köztük, de gondolom a hatékonyságát ez nem befolyásolja...
(#) sanya válasza babocsai hozzászólására (») Máj 30, 2014 /

Szia !
Érdedekesnek találtam a méréseidet.
Ezek szerint sikerült beazonosítanod z LT-400 bekötéseit és a lézerdiódát meg a fotodiódát is.
Tudnál ebben segíteni ?
Nekem is van egy ilyen eszközöm.
Arra gondoltam ha már blokkolni nem lehet akkor érzékelésre használnám.
Ha mondjuk kitakarnám a sugárzó lézerdiódát akkor csak az érzékelővel tudnám detektálni a mérő jelet.
Meg tudnád mondani melyik lehet a lézerdióda ebben az eszközben?
A felső vagy az alsó ?

lt-400.jpg

(#) lazo válasza sanya hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Vedd rá a működésre valamivel - teszter, távirányító - és egy telefon kameráján keresztül figyeld melyik optikán "világít". Az lesz az adó.
(#) sanya válasza lazo hozzászólására (») Jún 3, 2014 /

Köszi !
Sikerült kideríteni , melyik a vevő melyik az adó.
Egy tv távirányítóval sikerült működésre bírni, a kisugárzott jelet egy fényképezőgéppel próbáltam detektálni.
A távirányító jelére bekapcsolt csipogott, így sikerült kideríteni , hogy az alsó a vevőoptika.
Sajnos a kamera képernyőjén nem sikerült semmilyen jelet érzékelni.
Talán ebben a sávban nem eléggé érzékenyek.
Ha letakarom a felső optikát akkor Így talán tudnám lézer trafi detektálására használni.
(#) lazo válasza sanya hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Pedig nekem eddig bármilyen telefon kameráján sikerült látnom. Lehet nagyon profi IR szűrő van a fényképező gépeden.
Ha az adó optikát kitakarod valamivel - mondjuk szigetelő szalaggal - akkor simán használhatod detektornak.
(#) aticska válasza lazo hozzászólására (») Jún 4, 2014 / 1

Iphonnal tényleg nem látszik Egy másik telót használok erre.
(#) sanya válasza lazo hozzászólására (») Jún 4, 2014 /

Kipróbáltam , igazad lett.
Kipróbáltam egy közönséges telefon kamerájával.
Világosan látható , hogy emittál az adó része, még az is jól látszik , hogy sokkal nagyobb energiával mint a távirányító.
A fényképezőgépen nem látszik a jel , valószínűleg van rajta valami szűrő vagy ebben a sávban már nem érzékeli ezt a hullámhoszt.

Köszi innen folytatom .....
(#) Deta hozzászólása Jún 24, 2014 /

Valakinek van tapasztalata KIYO E-255 radarkontolról? Az enyém eddig minden E-kapunál, 50 km/h mutató táblánál csipogott, de most megkukult.
(#) lazo hozzászólása Okt 10, 2014 /

Nem tudom nektek feltűnt-e de már hónapok óta nem látok sehol SCS103-at csak FámaIII-at rendőrautókban. Olyan mintha begyűjtötték volna őket fejleszteni, átépíteni. Ti mikor láttatok utoljára használat közben belőle?

Ma találtam ezt az orosz lézerblokkolót

Bővebben: Link
(#) zolika60 válasza lazo hozzászólására (») Okt 10, 2014 /

Igen, nekik már a hetvenes években volt ilyen.
Következő: »»   144 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem