Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok.Már régen kiváncsi voltam, hogy milyen lehet a JLH hangja. Most hogy volt egy kis időm, neki is álltam. Egy hét gondolkodás és egy hét megfeszített munka után végre megszólalt!Elsőre nem rossz!Bár eddíg csak a garázshangfalon teszteltem, mert ahhoz hogy bevihessem a lakásba, meg kell felelnie az asszony elvárásainak is(takarítás közbe meg ne rázza az áram!).De holnap már arra is sor kerülhet végre szalon képes is lett.Nagyon kiváncsi vagyok :vigyor2:
Na elszúrtam!A képek lemaradtak!Ezek a JLH-képei.
én nem vettem észre ilyen gondot!!
Köszi neked is és tbance3-nak is a dicsérő szavakat.
Igen jól látod a kijelző körül nem tetszik a kivágás.Azon gondolkodtam mit lehetne oda tenni hogy esztétikusabb legyen.A kapcsolónál és a BNC ajzatnál ilyen gond nincs mert ott takarva van.Gyári keretet hol lehet kapni?
Gratula. Nagyon szép.
A doboz gyári? Hogy feliratoztad az előlapot?
Tényleg nagyon szép!
Az utolsó nyákon mi van? Adoboz is nagyon klaszz gondolom gravíroztattad vagy gravíroztad.
Szerintem az maga az erősítő panel A távoli fényképől nem is látszik, hogy próbapanelen van.
Moszkvai Szép munka! Itt is egy bizonyíték, hogy nem kell maratott nyák a jó és szép munkához. Grat! Idézet: Uhh. Ez azért durva! „takarítás közbe meg ne rázza az áram!”
Tényleg most már látom csak fura volt a pici tranyóval
Köszönöm!A doboz egy kidobott házimozi erősítőé.Az előlapot csináltam, a felirat Alphaset(még volt elfekvőbe itthon).A trafók meg egy régi telefonközpontból valók.A nyák meg szügségmegoldás, ugyanis utálok nyákot maratni, meg olvastam, hogy például a RADFORD nem is használ csak olyan nyákot amin réz pöttyök vannak az alkatrészek rögzítésére és a lábakat kell a másik alkatrészhez hajlítani. Állítólag az alkatrészek lábai jobb vezetők.
Halli titi!
Ha tudnál segiteni a kérdésem csak annyi lenne, hogy 1. Nagyon érzékeny, minden fesz.ingadozásra indul. Ezt valamivel ki tudom védeni? 2. Nem tudja a kondi teljesen kisütni magát. Igaz hogy halványan de világit. Erre is kéne valami okosság. Előre is köszi Liriann
Szia, lenne egy kérdésem, ez az adó pontosan mi célt szolgál és hogy működik? Adni kell neki egy videójelet és a TV 100 méteren belül fogja VHF-en?
Sziasztok!
Megírtam a programot is az RTC-s nagy hétszegmenses órába. A hőnmérő még nincs meg benne, IC-t még nem szereztem hozzá. A fényerőszabályzáshoz végül Topi ötletét használtam fel, de nekem nincs egyenlőre fényérzékelő. Fisen este 8-kor, és 10-kor visszaveszi a fényt, 10kor még a másodperc villogást is kikapcsolja. Reggel 6-kor és 8-kor meg növeli a fényerőt. Azt, hogy menniyre vegye le a fényt, lehet állítani a menüből. Az RTC szépen működik, ahogy néztem, kb 2mp-et mászik el egy nap alatt. És a Képek Az óra mellett látható piros kijelzős órát régebben csináltam, az kijelzi a napot. Ez meg nagyobb Abban egy DS1306 van. Azt még asm-ben írtam, ehhez már C-ben készült a progi. Még van fent egy-két kép egy Nixie csöves hőmérőről, ha valaki tud róla valamit, hogy milyen mérőfej kel hozá, az segítsen nekem, és mondja meg.
Szép lett! De legjobb rajta a "születésnapjára" felirat!
Volt egy kis orosz szkópom - sajnos már nem működik. Ahhoz építettem a Rádiótechnika 1995/12. számából ezt az elektronkapcsolót 2000 körül. A padláson járva most a kezembe került.
Köszönöm Igyekeztem hogy szép legyen, elölről szép is
Jól néz ki az elektronkapcsló, még a dobozolás is gyönyörű! Gratulálok!
Hali!
A FET-es, vagy az IC-s kapcsolásról van szó? De hogy ne kapjunk a modiktól, a "Késleltetett időzítő" topikban folytassuk. (Esetleg egy modi átrakhatná ezt a néhány hozzászólást, ha megoldható.)
Nagyon tetszetős a technika, de lenne egy kérdésem ,az elektronkapcsoló az egy olyan kütyü, ami egy sugaras szkópból 2 sugarast csinál? Jobban mondva két bemenetet jelenit meg egyszerre, lényeg ,hogy ez az amire gondolok?
sziasztok!
Én egy kondimikrofonhoz készítettem előerősítőt :yes: Még a saját szívhangomat is hallom vele Nagyon érdekes hangja van :yes: üdv!
Szép!
Grat A nyák milyen technikával készült? Szívhang,hát egy ilyen nekem is kell
szia!
Ezt még vasaltam de ez lett eddig a legjobb nyákom 98%-os És a titok abban volt h mind a 2 irányból felpolíroztam Ha érdekel nyákterv akkor adhatok üdv!
Kösz mindenkinek.
Doncso! Pontosan így van, egyszerre két csatornát jelenít meg egy sugárral. Megvan a kapcsolás négycsatornás változatban is.
Szia!
Sajna nem tudom odaadni a tervet csak PDF-ben mert a sajátgép nem látja a LAY-fájlt de a Sprint Layout -igen. A PDF-be mentést meg már elfelejtettem de holnap megkeresem üdv!
Ha megkérnélek a kétcsatornásat esetleg nem küldenéd el nekem? Jó lenne mert csak egy csatornás a szkópom, gondolkoztam egy kétcsatornáson de a 10-13 ezer forintos kategóriákról lebeszéltek (jogosan!) a drágábbak meg egyenlőre nem elérhetőek számomra. A négy csatis is jó lehet de nekem elég lenne két csatorna mert kicsi a kijelzőm (TV MINISCOPE) .
Előre is köszi. : Doncso
Sziasztok, ismét elkövettem valamit.
Ez egy ISP és JTAG AVR-hez. Az eredeti kapcsolás innen van: Bővebben: Link Az eredeti kapcsolás soros portos AVRISP/STK500 és JTAGICE volt. Ez egy kicsit módosítottam: - AVRISP/STK500 és JTAGICE megmaradt - soros port helyett USB (két portos FTDI2232) - az égető kaphat tápot az USB-ről (3,3/5V), vagy a targettől - a target is kaphat tápot az USB-ről (3,3/5V) - optocsatolóval leválasztva az USB interfész - van egy mindentől független, optóval leválasztott USB<->soros port. Eddig a JTAG-et még nem próbáltam, de az AVRStudio felismeri. Az ISP megy AVRStudio és Codevision alól is.
Nagyon jónak néz ki. Cikket nam akarsz belőle írni? Már én is gondlkodok egy komolyabb AVR programozón, igaz eddig az ISP LPT portos egyszerű kábel is tökéletesen jól működött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |