Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1171 / 1171
(#) japam hozzászólása Nov 13, 2024 /

Ez milyen alkatrész ?

Sziasztok !
Kérlek segítsetek ezt az alkatrészt beazonosítani .
Addig jutottam , hogy ez egy 10 voltos tvs , de semmi több .
Mit tud ?
Köszönettel : japam
(#) kadarist válasza japam hozzászólására (») Nov 13, 2024 / 1

Szia! A szupresszor diódákról szeretnél többet tudni vagy a konkrét típus paraméterei érdekelnek?
(#) majkimester válasza japam hozzászólására (») Nov 14, 2024 / 1

Fagor gyártmányú P6SMB39CA TVS dióda SMB tokban unidirectional, azaz NEM számít a beépítés iránya, ezért nincs is jelölés. Vbr=39V és nem 10.
600W/1ms.
(#) japam válasza majkimester hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Köszönöm szépen .
(#) japam válasza kadarist hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Ez a konkrét típus érdekel , a villanytűzhely digitális órájában ment tönkre .
Köszönöm .
(#) FAZ1 válasza mraulajos hozzászólására (») Nov 14, 2024 /

Igaz!
(#) qvasz2 hozzászólása Nov 15, 2024 /

fet adatlap

üdv!
Ki tud valaki segíteni egy adatlappal? Én nem találom. Elvileg egy FET és az van ráírva, hogy 5N2307
Bővebben: Link

( ha a képről nem látszana ez TO-220 méretű csak SMD )

köszi
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2024
(#) majkimester válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 15, 2024 /

Pdf nincs hozzá, de adatokat azért találni:

5N2307
Silicon N Channel MOS FET, TO-263, 230 V, 35 A, 5N2307, Renesas

5N2307 absolute maximum ratings:
Drain to source voltage, VDSS: 230 V;
Gate to source voltage, VGSS: ±30 V;
Drain current, ID: 35 A;
Drain peak current, ID (pulse): 140 A;
Body-drain diode reverse drain current, IDR: 35 A;
Body-drain diode reverse drain peak current, IDR (pulse): 140 A;
Avalanche current, IAP: 18 A;
Channel dissipation, Pch: 60 W;
Channel to case thermal impedance, θch-c: 2.08℃/W;
Channel temperature, Tch: 150℃;
Storage temperature, Tstg: –55 to +150℃.
(#) qvasz2 válasza majkimester hozzászólására (») Nov 15, 2024 /

Köszi, ez egész jó.
(#) LiPeLi hozzászólása Nov 22, 2024 /

Ez milyen IC lehet?

Sziasztok!

Adott egy ultrahangos párásító ami valamiért nem működik. Van egy kis 8 lábas SMD IC, ezen kívül már mind kicseréltem, de még mindig nem indul a dolog.

Erről a kis IC-ről alaposan eltávolítottak minden információt, az alján van sorozatszám, de az nyilván nem segít sajnos az azonosításban.

Hiába kerestem mindenhol nem találtam hasonló timer vagy más egyéb IC-t ami négyszög jelet generálhat. Persze nem is biztos, hogy ennek ilyen funkciója lenne, a kutató munka alapján jutottam arra, hogy valami ilyesmi lehet.

A feltételezett kimeneti láb egy A49T mosfet source lábához megy pár ellenállás érintésével.

2 AA elemmel menne, így a VCC max 3 volt körül lehet ami rendelkezésre áll.

Nagyon köszönöm, ha valaki tudja esetleg mi lehet az pontosan!

Köszönettel:
Peti
(#) pipi válasza LiPeLi hozzászólására (») Nov 22, 2024 /

(#) torkosborz válasza LiPeLi hozzászólására (») Nov 22, 2024 /

Szia!
A mindenbe a piezo korongot is bele kell érteni? Nálam az szállt el, bármit cseréltem alig jött a pára a készülékből. Csere után jó lett. Szkóppal nézted az ic kimenetét?
(#) LiPeLi válasza torkosborz hozzászólására (») Hé, 9:17 /

Szia!

Igen az is beleértendő a mindenbe. Nem néztem, sajnos nincs nekem.
(#) LiPeLi válasza pipi hozzászólására (») Hé, 9:22 /

Elég korlátozott a hely, és a legtöbb ilyet 5v-ra tervezik, nekem még két ceruza elemmel kellene beindítanom.

Egy ilyet rendeltem : https://www.hestore.hu/prod_10041539.html

Eleve azt hittem a koronggal van probléma, mert valaki előttem úgy akarta megoldani a problémát, hogy ütött egy kis lyukat a korong közepébe.

Meglepő módon azonban mint kiderült azóta még így is működik. Csak ez a kis IC maradt, a legtöbb ilyen USB-s megoldáson MAX IC-t használnak ami ráadásul csak 6 lábas.
(#) uniman válasza LiPeLi hozzászólására (») Hé, 9:45 /

Az a pici lyuk gyári. Van olyan piezzo, amelyik alulról kapja a vizet egy porózus csövön keresztül.
A hozzászólás módosítva: Hé, 9:46
(#) hzsiga hozzászólása Hé, 12:21 /

HKS 056-VB1.

Üdv Mindenkinek. A kis zéner dióda, csak tip étéke kellene mert zárlatos lett. Van egy smd BL P1 alkatrész is az mivel helyettesíthető?
(#) proli007 válasza hzsiga hozzászólására (») Hé, 17:24 /

Hello! Az mindegy, hogy ez kerti traktor, vagy vízibicikli?
De az egész egy soros áteresztő stabinak néz ki. De mitől pusztult meg? Mert a zéner nem szokott elhullani. Ha fordított polaritástól, akkor lehet az Ic is agyhalott. Ha az Ic egy 3,3V-os típus, akkor célszerű lenne először. A GND-re és az 1-es lábra (tranyó emittere) ráadni a 3..3,6V-ot, hogy működik-e.
(#) uniman válasza proli007 hozzászólására (») Hé, 19:42 /

Ilyesmi lehet (persze azésrt illő lenne megnevezni): Bővebben: Link
(#) proli007 válasza uniman hozzászólására (») Hé, 21:25 /

Előfordulhat, de én még nem láttam olyant, amiből kispórolták a 3.3V-os stabit. Meg a kijelző felé menő lábak is kevesen vannak. Le"telepjelző".
(#) hzsiga válasza proli007 hozzászólására (») Kedd, 14:25 /

Szia. HKS 056-VB1. Digitális feszültség mérő ez lemaradt. Bocsi a tem-ről 1 betű szándékosan lemaradt. De tovább kutakodtam és találtam is infót. Nem kapott fordított polaritást. Akkumulátor töltőre akartam feszültség mérőnek mivel ampermérés az van rajta még ha analóg is.
Szépen mutatta is a feszültséget akkumulátor nélkül, de pár perc után elsötétült a kijelző. Akkor nem tudom simán feszültség mérésre használni? Köszönöm szépen a segítséget.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 14:29
(#) hg6dab válasza hzsiga hozzászólására (») Kedd, 16:06 /

Idézet:
„Szépen mutatta is a feszültséget akkumulátor nélkül,”
A háromlábú eszköz valószínűleg a 3,3V-os stabilizátor. Ennek azért lüktető egyenfeszt adni nem egészséges. Merthogy puffer elkót nem látok a panelon. Nekem másmilyen panelmérőm van, de általában ha két vezetékesnek gyártották akkor 30V-ig mehet a feszültség. Érdemesebb külön stabil tápról járatni.
(#) tothbela válasza hg6dab hozzászólására (») Kedd, 17:18 /

A probléma valószínűleg abból adódott, hogy túl nagy disszipációt kellett elviselnie szegény áteresztő tranzisztornak. Led kijelző lévén a tápáram 100mA feletti is lehetett. A pici tranzisztornak ez sok volt, az eredmény pedig magáért beszél. Látható, hogy eredetileg nagyobb tokozásra volt tervezve, de az olcsósítás meghozta az eredményt.
Ennek ellenére én is rendeltem pár százasért hasonlót, természetesen beüzemelés előtt át lesz alakítva.

A tranzisztor BCX56
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:24
(#) azgo hozzászólása Csü, 19:06 /

Ez milyen alkatrész lehet pontosan?

Sziasztok!

Segítsetek kérlek beazosítani ezt az alkatrészt.
Egy Fuyi FY123 DMM-ben sült meg és sajna a felirat sem ép, de talán valaki meg tudja mondani, hogy mire kellene cserélni.

Nagyon köszi!
(#) tothbela válasza azgo hozzászólására (») Csü, 19:50 /

Az U7 pozíciószámok integrált áramkört jelent. A körülötte lévő alkatrészek stabilizátor IC-re engednek következtetni, a felirat utolsó látható karakterei 6V-os áteresztó stab kockát sejtetnek. De gyanítom hogy nem magától sült meg, hanem az utána kapcsolt áramkör zárlatától. Így valószínűleg a stáb csere nem oldja meg a problémát.
(#) jani1987 hozzászólása Pé, 9:58 /

Akksi készlet

Nemrég találtam a padláson 3 kicsi akksit meg egy töltő egységet de itt megállt a tudomány. Hol szokás használni? Vagy miben használatos?
(#) Suba53 válasza jani1987 hozzászólására (») Pé, 10:20 /

Én a fiaim airsoft fegyvereiben láttam hasonló akkukat.
Meg talán a kis propelleres drónokban is előfordulhat.
(#) Patópali válasza azgo hozzászólására (») Pé, 23:17 /

Szia!
Tegyél fel képet a műszerről és a fotózott panelről teljes képet. Hátha jobban beazonosítható az alkatrész perifériája.
(#) majkimester válasza azgo hozzászólására (») 0:19 /

Aki keres, talál: Bővebben: Link
A leírásban megvan az összes IC felirata:

U7 6206A
2050/36

Ez alapján ME6206A vagy XC6206A vagy PJ6206A vagy ilyesmi LDO lehet, talán 3.6V (létezik 1,5 ... 5.0V között 0,1V-os lépésekben)

Aliexpress tele van ezekkel.
Következő: »»   1171 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem