Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ST151 végerősítő
Én most fogok csinálni majd ha lesz időm 2 db hangfalat SRP 2030-ból! A 2db mély már meg van csak a többi hiányzik. Azok se valami HIGH END cuccok de a garázsba jó, meg hogy ha kimegyünk a hétvégi házhoz haverokkal oda megfelel. Majd teszek fel róla képet de nem ide. Amúgy egy Videoton RA6363s-l lesznek hajtva. Csak elbírják
Hát úgy legyen. Bár a hangszórók 80W-t "tudnak" majd meglátjuk!
Jol mondod!
Ezzel a tranyokeszlettel birja a +/-60V-ot! Djhans! Gratulalok! Szep munka!
"Ajánlott tápegység:
- 150VA-es, 2*28V-os hálózati trafó (sztereóhoz 300VA) - tápágenként egy csatornához 10000µF/50V-os elkók (tehát sztereóhoz összesen 4db ilyen elkó kell) - egyenirányítónak 10A-es Graetz-híd (sztereóhoz 25A-es típus)" Sziasztok Az erősítőről sok szó esett, meg is tudja valszeg mindenki csinálni, de a tápról ezen adatokon kívül szó nem volt!(Mert lehet valakinek az is gondot okozhat!!!) Tehát ha a sztereóról beszélünk akkor 300VA -s 2*28V-os trafó kell hozzá 10000µF/50V-os elkók összesen 4db, Graetz-híd sztereóhoz 25A-es típus!!! ez igy ok is! És ebből lesz a 2* +- 40 Volt egyenáram??? Ha így van, akkor erre valaki tehetne fel kapcsolást hogy hogyan lehetne megépíteni, hátha nem egyértelmű!!! Pl én nem vágom hogyan kéne összedobni,... Légyszíves valaki válaszolja meg a kérdéseket!!! Előre is köszi Heló
Köszi szépen! Jól vizsgázott a szilveszteri bulin. A laptop hangkártyája nem tudta kihajtani pedig a winampban és a hangerő pulton is maxon volt minden de azért hangos volt. A jelgenerátor programmal épp kihajtotta a gép 20V jött ki 1V benenő mellett. Tahát az erősítő tökéletes. Legközelebbi bulin majd változtatok a visszacsatoláson ha erről a gépről lesz. 30x-os erősítés már biztos elég lesz. Ja egyébként bemérve műterhelésen 120W kijött 50Hz-en (Uki 22V)
Ez egy nagyon jó erősítő!
Szia csezoli21!
A táp felépítése megegyezik bármelyik klasszikus erősítőtáppal. Nézz bele tápegységes topicokba, ott leírják a témát, mert szerintem nem a végfok része. Erősítő tápegység Egyenirányítók - tápegységek
szóval a mellékelt kapcsolás jó hozzá? és a feljebb leírtam azokkal az alkatrészekkel így felépítve lesz +- 40 Volt? és erre csak rákötöm a 2 st151 et? és jónak kell lennie? vagy a graetz-től duplán kell csinálni? tehát 4 kondi meg 6 kivezetés? 2+ 2- 2gnd?
Így jó, a két végfokot "párhuzamosan" kötsd a tápra! Én a nagy kondikkal párhuzamosan kötöttem egy-egy 2.2µF-os és 100nF-os fóliakondit, a nagyobb frekvenciák miatt, de ez csak tejszínhab a tortán.
Az említett topicokat/cikket olvasd azért végig. Sok sikert!
nem találtam semi hasznosat, de itt azt irták hogy ha sztereóba csinálom meg akkor tápáganként kel 10000µF es kondi tehát jelen esetben 4 nem?
Sziasztok
Ha valaki megrajzol egy épkézláb, szép és működő kapcsolási rajzot akkor kitenném az ST oldalára... nevet persze odaírom Ha valakinek van kedven, akkor csinálja meg és szóljon.
táp kapcsolási rajzra gondolsz?
Udv,
2*28V valto (szekunder) feszultseget egyeniranyitva neked soha nem lesz 2*40V egyenfeszultseged! Figyelj a fogalmazasra, mert nem egyenaramot, hanem egyenfeszultseget irtam!!!! (a Volt a feszultseg mertekegysege) A lenyeg, hogy a tapegyseg rajzod jo. A 4db pufferbol 2-2-ot parhuzamosan kapcsolsz es jo is lesz. Ne feledkezz meg hogy az erosito NYAK-on legyenek 100nF-os keramia v. folia hidegito kondik a tap csatlakozasoknal! Sok sikert!
ja egyenfeszültség bocsesz!
figyi nem akarok hü...nek tűnni de megrajzolnád nekem? elég egy egyszerűbb rajz is, meg akkor hány Voltos trafó kell hogy meglegyen a 40 Volt egyenfeszültségem? a 100nF ek azok amúgy is rajta vannak a nyákon nem?
Igen.
Maga az erősítőé ugye értelemszerűen megvan, úgy mint a nyák. De a tápról semmi nincs, hogy mivel érdemes hajtani...
hát én is erre várok már egy ideje!!! jó lenne ha valaki megcsinálná!
Én így csináltam meg a tápot a TyeDa által használt tranzisztor készletes kivitelhez...
Eddig jól müxik A grécet asszem hűteni fogom mert igényli!(mielött leizzad) Ja! És átfuttattam mindent cinnel...
a graetz nek mik az adatai? az elkók hány voltosak? és a 100nF eknek mik még az adatai? Volt? vagy valami még?
És erre lehet kötni 2 végfokot párhuzamosan?
Ettol egyszerubben mar nem tudom lerajzolni
Mind a 4 kondinak C a jele mert mindegyik azonos erteku! Ha 40V-ot akarsz egyenfeszultsegnek akkor legalabb 30V valto kell hozza, de nagyobb kivezerlesen az is leesik kisse. Nagyobbra csak azert nem vennem a valtot es igy az egyen feszultseget sem, mert ki tudja, hogy a BD tranyok amik benne lesznek (ha azok lesznek benne) hamisak v. sem es mennyit birnak. Ja, meg valamit. Ha mar van egy olyan trafod aminek 2x28V-os a szekundere az is tokeletes lesz az erositobe! Nehogy attekerd magad, vagy eladd, stb.
A gréc 1000V 25A
Elko 10000µF 63V 100nF 250V Én erre kötöttem párhuzamosan a két végfokot. Úgy hallom, hogy van még benne tartalék...
Feleslegesnek tartom az 1000V-os graetz hidat. Egy 2-300V/25A-es tokeletesen eleg oda, kb. fele annyiba kerul mint az 1000-es. Nem mintha a nagyobb feszultsegu olyan draga lenne ... kb. 3-400Ft
Ez volt itthon, hát abból építkezünk...
ja és még azt akartam kérdezni hogy mien trafó van hozzá, meg mit hajtasz róla és hányat?
Lamalas: a 100nF ek azok amúgy is rajta vannak a nyákon nem?
Azt hittem ennél bonyolultabb... azért köszi.
Na rajzolok egy kapcsrajzot is aztán felteszem pár infóval bővítve...
Na, madártávlatból igy néz ki és az is látszik hogy mik vannak rákötve. A védelemnek egyenlőre külön tápja van de majd kiforja magát ez is egy idő után...
vtsoftware: Mit kellett volna még bele illeszteni? Szerintem így jó...
az utolsó képen bal fenn és jobb fenn mi az a 2 áramkör?
A két előző kép kicsinyítve
BF: hangfalvédő/ JF: lágy indító így nem pofozza le a tranyókat meg nem megy el az áram a faluba mikor bekapcsolom
a hangfalvédőt vágom mire jó, és kell is készíteni! De a lágy indítót nem tudom mire való, ez kell mindenféle képen?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |