Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Üdv!
Végre elkészült az álványos nyákfurom.
Aztaaa, ez nagyon tuti.
Grati hozzá, ez tényleg nagyon szuper... Idézet: „Hali. Egy kicsit tuningoltam a kocsimat, riasztó távirányítóról is lehet indítani. PIC vezérli.” Üdv! Ez tetszik! Szabad többet tudni róla? Pl. annyit, hogy én is meg tudnám építeni?
Köszi!
A kanna tényleg jó ötlet, majd átgondolom a pontos kivitelezést
Hello!
Elkészült az óra kijelzése ahogy beszéltük tegnap, első percben felvillannak a következőben kialszanak körbe a mp LED-ek. Itt van róla egy :Videó
Ez nagyon király gratula
Király! Pont erre gondoltam magam is
Van már valami terv dobozolás-ügyileg ?
Arra még nekem nincs
De lehet csak fellógatom a könyvespolcra. És kap elé kék fóliát, persze kivágva a piros kijelző helyén.
Úgy nem lenne jobb, ha a kettőspont is másodpercenként villogna?
Szuper az óra, gratulálok! Én is szerettem volna már régen ilyen órát utánépíteni de sehol nem találtam információt, rajzot róla a neten. Ha úgy döntesz, hogy elérhetővé teszed a teljes dokumentációt akkor biztos megépítem. Lehet arra számítani, hogy közkincsé teszed a dokut? Észrevettem a videót nézve, hogy a hétszegmenses kijelzők között a két pont gyorsabban villog mint ahogy a másodperc ledek kigyulladnak, elalszanak. Érdekelne, hogy ez a két pont mi alapján villog eltérően?
A doksit nem tudom még mindig, hogy elérhető lesz-e.
A villogásra: olyan órája már mindenkinek van ami másodpercenként villog, ilyen meg csak nekem bee bee . AS szabvány szerint villog (ahogy sikerül) Amúgy x timer megszakítás után vált. Nem tudom, hogy fogom e szinkronizálni, nekem így jobban tetszik. Olyat a boltban is tudok venni.
Na ezért nincs rajta másodperc.
Wáó Valóban ne legyen rajta másodperc
Még az 1x40 karakteres sem elég... maximum ha nincs dátum.
De igen mert csak 26 karakter a leghosszab idő (dátum nélkül) 19:49:49=> IIIIVX:IIIIVXXXX:IIIIVXXXX
De a 2x40-es elég lenne...
Sziasztok!
Ha a számokat jobbról balra kell olvasni, nem a órának kellene a jobb oldalon lennie?
Üdv!
Készülget az órám nekem is szép lassan, most a forrasztási folyamatnál tartok. Csináltam az smd ic-kről egy fotót, szerintem baromi jól sikerült Maga az óra elkészülése még hátrébb van, sok a munka lesz vele Természetesen kézi forrasztás
Szia!
A nyákot is te készítetted, csak mert tök jó rajta az a forrasztás védő bevonat !
Szerintem gyártatta, ha jól látom furatgalvánozott, azt pedig házi körülmények között elég nehéz lenne reprodukálni.
Szia!
Ahogy az 50-es szimbólimát definiáltad, lehethe 2-est is definiálni egy karakternek. Ekkor a leghosszabb idő csak 20 karakter lenne....
...és akkor a négy is elférne 2 digiten. Hm. Kipróbálom, köszi a tippet!
Sziasztok! elkészült végre a sztereó erősítőm. 2 TDA2030as dolgozik benne. A doboz még nem 100%os, nem ártana lefújno az egészet, de már így is jól néz ki szerintem. Szólni is szól
uli
Üdv!
Igen, gyártott, furat-galvanizált, meg helyenként elég közel mennek a vezetősávok. Ráadásul eléggé kétoldalas lett. Szerencsére igen jó lett a nyák, így könnyű vele dolgozni
Üdv, nem láttam, hogy kaptál-e választ
Idézet: „Valamint nem értem, hogy miért nem működik "pont" üzemmódban (Videó13), amikor a 9-es lábat a földre húzom. (jumperrel) ” A dot/bar váltáshoz Vss re kell húzni nem GND re. Nekem így megy a lambda monitor.
Én is pont elkészültem az erősítőmmel. Egy hestore.hu-s 2X50W KIT dolgozik benne.
A doboza hulladék parkettalapból, az előlap pedig figyelmeztető táblából készült. Lehet, hogy egy kicsit túlzásba vittem a Ledeket...
Idézet: Igen, de jól kompenzálja ezt a túlzást a hűtőfelület mérete. „Lehet, hogy egy kicsit túlzásba vittem a Ledeket...”
Vicsys kolléga arra akar célozni, hogy használj nagyobb hűtőbordát, hacsak nem akarod megsütni a végtranzisztorokat vagy a tda-t.
A dobozban már nagyobb hűtőborda van, az csak a próbakor volt rárakva, mert nem volt itthon más.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |