Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RIAA korrektor

Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 148
(#) bgsf válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Lesz benne biztosíték! Anélkül semmit sem építek... A hátlapon, hogy ne kelljen szétkapni az egész kócerájt.. Bár már ha egy 500mA-es bizti kimegy akkor már nagyobb a gáz.
(#) bgsf hozzászólása Nov 28, 2009 /

Kész a doboz. Megcsiszoltam, de még szálra kell húzni aztán festés. Sajnos a ragasztó miatt az antik arany kizárva ( hőkezelni kell 190 fokon...). Így marad a matt fekete arany előlappal.
Kapcsoló esetleg a hátlapon. Gondolkoztam egy kék ledes megvilágításon is, de az előlapot nem akarom szétvágni emiatt.
:eek2: Még nincs is előlapom! Sárgaréz lemezre gondoltam polírozva. Még olyat nem tudtam szerezni...
(#) elektrorudi válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Idézet:
„Na, én azért tennék bele, biztosíték nélkül szerelni, hááát!”

Megjegyezném tisztelettel, hogy ott volt a mondatom végén a jel.

OK?
(#) Moszkvai válasza bgsf hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Ez lesz a "kéttranyós" tuti?
Kíváncsiságból majd kipróbálom.
Addig is képek a scooby-nak szánt HFM-1-ről.
Kicsit hiányos még mert egy LO..X nevű cégnél nem tudják,
hogy az ohm az nem kiloohm, az alkatrész listát meg nem azért írják, hogy lehagyjunk róla dolgokat.Na mindegy, szerintem úgy vannak vele úgy is kell még jönnie, ha másnem a hiányzó dolgokért.Talán szerződve vannak a BKV-val is.
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Húúú apám de szép! :eek2:
Mondtam hogy az 5-ös makrókat kell használni a fóliakondenzátoroknál,másképp szét kell húzni a lábakat.
Nagyon szép lett! Gratulálok hozzá!
(#) kocos válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Én is kipróbálom a jövő héten, holnap vasalom a nyákot, csak nekem nem a nyákon lesz a trafó.

Szép a nyák !
(#) scooby_ válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Lo..X néven nem a LOMEX nevű üzletet érted? a HEstore után az az egyik legjobb bolt!
(#) kocos hozzászólása Nov 28, 2009 /

Kollégák ! ( ha szabad így szólítanom Titeket ) érvek ellenérvek kellenének nekem Direct Drive vs. Belt Drive ügyben. Eddig mindig a direkt hajtást olvastam/ hallottam jobbnak, de van aki azt mondja szíjhajtás a tuti.
Illetve két gép : Akai Ap-D33 vs Pioneer Pl 200Z

(remélem nem volt nagyon off, szerintem ez a témába belefér !)
(#) kocos válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Én pont az Elektroxxxxxa cégnél tapasztaltam ilyen negatív dolgokat ... Ráadásul ott egy zacsiban kapom meg az összes alkatrészt, és nincs idő arra, hogy megnézzem, mert iszonyatos tömeg van, szinte mindig. Az LxxxX-nél csak várni kell, de olcsók, és nagy a választék. A HE Store-nak csak az árlistáját láttam, nem valami barátságosak az árak ....
(#) scooby_ válasza kocos hozzászólására (») Nov 28, 2009 /

Kedves kolléga!
Nézd a hátrányt és az előnyt!
A direkt azaz közvetlen meghajtásnál nem hallatszik a motor dübörgő mechanikai zaja,valamint nem kell az égszíjt cserélni rajta,nem nyúlik meg és nem szakad el.
Az mondjuk már más tészta,ha a motor megy tönkre a gépben.
Nekem Pioneer PL-750-es lemezjátszóm van,ahhoz képest hogy lomtalanításon találtam,egész jól szolgál!
Félautómata,MC hangszedő szabvány MM jelszinttel.
(#) scooby_ válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Mennyi nyák van már ehhez a korrektorhoz?
Pusztuljak el ha nekem nincs legalább 3
Felrakom a legszebbet,ezen rajta van a táp is,9VAC-t kell adni neki és megy is.
(#) Moszkvai válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Én meg úgy tudom, hogy a közvetlen hajtás előnye az inkább a gyorsaság és a szíj hiánya miatt a jobb nyávogási tényező.Inkább DJ-nek való.A szíjhajtású ha jól van elhelyezve a motor és jó csapágyakon fut a tányér kevésbé hallatszódik a motorzaj.Mivel a szíj is egy hangcsillapító anyag.Ezzel teljesen el van szeparálva a motor és a tányér.De ha nyúlik a szíj nagyobb lesz a nyávogás.Nézz meg egy HIGH-END lemezjátszót, az szinte mindíg szíjhajtású.Sőt a motort teljesen külön választják a tányértól és a tűtől.
A jó lemezjátszó sokban függ attól, hogy hogyan helyezik el az alkatrészeket a saszin. Nekem a PIONEER PL200-as lejátszás közben megkocogtatva szépen beledübörög a zenébe.A Technics SL-BD20-as kicsit kevésbé.Az AKAI AP100-as meg csak éppen hogy.
Ha venni akarsz ezt is vedd figyelembe a motorzajt meg meg kell hallgatni.
Ha otthoni zenére kell akkor nekem a szíjhajtású a nyerő, jó szíjjal.A DIRECT DRIVE-os inkább DJ-k nek való
zenekeverésre.
De ne hallgass rám kérdezz meg mást is!
(#) Moszkvai válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Igen.
Olcsó, de ha hozzáveszem, hogy egy út oda vissza 1800Ft?Kétszer az már 3600Ft.Hat db ellenállásért kéne plusszba elmennem. Akkor amit megspóroltam azt leutazom.
(#) bgsf válasza Moszkvai hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Én is a szíjhajtás mellett török lándzsát! A direkt hajtásnál általában vezérelt motorok vannak. Itt már csúszik a dolog ha nem jól van beállítva. A szíjhajtásnál aszinkron motorok vannak és a hálózati frekvencia adja a fordulatszámot. Hál' Istennek ez manapság már elég stabilnak mondható.
De a fene se tudja.. Van mindkettőben jó is meg rossz is..... konstrukció kérdése a dolog. Egy elcseszett mechanikán nem nagyon lehet javítani.
Azért amit kocos kinézett elégé ott van.... Ha meg működik akkor nem pénz érte!
(#) kocos hozzászólása Nov 29, 2009 /

Igen, találtam egy PL-200Z-t potom összegért, külső tápos, táp nélkül ! Még a többiek véleményét is kikérném, hogy érdemes-e erre beruházni? gyári tű, gyári fej. Sajnos meghallgatni nem tudom, postán jön, de hallottam már ilyen gépet szólni, igaz Ortofon fejjel. Jelenleg AKAI AP-D33-mas gépem van hitachi fejjel, ennél különösebb dübörgést nem vettem észre, pedig egy rossz pozdorja polcon van. Jobb minőségű-e a Pioneer ? Az ára kb az AKAi 3/4-e .
(#) elektrorudi válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2009 /

Nekem PL-200 van. Az eredeti pickup-al jobban tetszett a hangja, mint a jelenlegi MC-vel...
A DD-nek híve vagyok. Ez sosem nyúlik meg, mindig olyan sebességgel forog, ahogy beállítom.
Többek szerint a rendszeréből adódóan van egy kellemetlen fluttere, de én ebből semmit sem hallok, tehát nekem megfelel. Ha nem lenne jó, már rég lecseréltem volna egy szíjasra.
Egyébként el tudom képzelni, hogy egy szíjas jobb, ami 8kg-os tányérral bír, külön asztalon van a motor, stb....
(#) scooby_ válasza bgsf hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Nekem speciel semelyik fordulatnál nem csúszik a sebesség!
(#) scooby_ hozzászólása Nov 30, 2009 /

Csináltam két felvételt! Végre olyat ami viszonylag normális.
Az első mono,mert régi Muza lemezről lett felvéve.
A másik sztereo,mert Pepita lemezről lett felvéve.

Neoton Diszkó-sztereo

Sound 2-Mono
(#) mark.budai válasza bgsf hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Az a baj a szíjhajtással, hogy nekem az van, és kinyúlt a szíj. Kéne egy, mert vagy gyors, vagy lassú a lemez sebessége, "befőttes gumival" is próbáltam már, de úgy sem tudom belőni a jó sebességet. Az a baj, hogy a lemezjátszóról nem találok adatlapot, hogy legalább azt tudjam, hogy milyen átmérőjű kell bele.
(#) Moszkvai válasza mark.budai hozzászólására (») Nov 30, 2009 /

Ha egy cérnával le tudod mérni a hosszát a SINI kft-nél biztos találsz hozzá valót.De szívesen segítenek is.
De az is lehet hiba, ha maga a tengely kopott meg ami a motoron van, mert attól is megváltozik a sebesség.
(#) kocos válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Azért nyávog ez ..
De a magasai szépek ! nekem miért nem ilyen a HFM1-gyel ? Valamit nagyon elronthattam, vagy a kábel rontana a magasátvitelen? Lehet beleépítem azt a két emitterkövetőt ....
(#) scooby_ válasza kocos hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Szia!
Tedd be azt a tranyát! Szerintem jobb lesz vele,megnöveli a terhelhetőséget. Én annyira nem vagyok vele megelégedve,hallottam már az enyémnél szebbet is. Szerintem a Te HFM-1-ed szebben fog szólni!
Amiket felvettem mind a kettő kislemezről van felvéve,és mint tudjuk a kislemezek nem híresek a minőségről
(#) mark.budai válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Én most hallgatom a PCL-el, nagyon tetszik, ebben van mély, magas is rendesen! Én azt hiszem, ezt hallottam már lemezen, egy Videoton RA6363 beépített RIAA korrektorával. De az nagy lemez volt, nem a kicsi..
(#) scooby_ válasza mark.budai hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Videoton cuccok azok nagyon tudtak!
Az RA6363 ha jól emlékszem a rádió erősítő talán? Azoknak nagyon jó korrektoruk volt/van.
(#) Moszkvai válasza kocos hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Most lettem kész a HFM-1-el.A magasai nekem is kicsit furcsák.A mélyei nagyon jók teltek.Van valami nagyon furcsa a hangzásában.Bizonyos zenékből hiányzik valami de van valami plusz is benne.Néha bejönnek hangszerek a semmiből de ugyanakkor nincsenek ott teljes lélekkel.
Nekem a HIRAGA azért tetszett, mert amit hallottam az lélekkel szólt.
Visszatéve az IC korrektort, van magas bőven de elmúlt az a varázs amit a HFM-1 adott.
Azt hiszem maradok a csövesnél.
Scooby majd dobjál egy címet, hogy elküldhessem a HFM-et.Kiváncsi vagyok te, hogy hallod.
(#) bgsf válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Idézet:
„és mint tudjuk a kislemezek nem híresek a minőségről”

Hát szerintem ez nem állja meg a helyét.... A kislemezek általában 45-ös fordulattal mennek a 33 1/3-ad helyett! Tehát jobb a magashang átvitel.... és általában a frekvencia átvitel. Azért voltak a kislemezek hogy vegyék a nagylemezt is.... Annak már nem volt olyan a hangzása mint a kislemeznek..... Bár nem sok kislemezt vettem (pénzkidobás 2 számért).
De manapság ugyan ez van a demókkal! Letöltöttem Lady Gaga demót... 320 kb/s az MP3 lejátszása az album meg csak éppen súrolja a 128kb/s-ot..... A különbséget hallani.....
(#) scooby_ válasza bgsf hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

Mostmár megtudom magyarázni mi a bajom a lemezjátszómmal! Megvan mind a 2 oldal,de mind a kettő ugyan olyan balanszal szól,tehát nincs/nem hallok tere(t).
A hangszedő csavarozhatós,avval kéne valamit variálni?
(#) bgsf válasza scooby_ hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Idézet:
„Megvan mind a 2 oldal,de mind a kettő ugyan olyan balanszal szól”

A balansz alatt mit értesz? A balansz a jobb és a bal csatorna közötti téreltolás! Ha jobbra húzod a balanszot akkor a térbeli középpont jobbra megy! Ha balra akkor meg balra! A balansznak semmi köze a hangzáshoz, csak azt jelenti hogy hol van a középpont! Korrektorban nincs balansz szabályzó poti..... Az általában a végfoknál van.....
Ha nem akarod elcseszni a korrektorod, akkor kösd be simán egy végfok elé. Érdekes módon jól fog szólni.
Hagyd ki a balansz potit. Impedancia illesztés szempontjából meg nagyon sokat ront. Nem tudom láttál-e már tényleg highend erősítőt...? De ott nincs balansz....
(#) Moszkvai válasza bgsf hozzászólására (») Dec 3, 2009 /

Szerintem Ő arra gondol, hogy a shell-be a tű felfogatásánál kell-e állítani.
Minimális állítási lehetőség van de nem hiszem, hogy azon állítgatni kéne.Hiszen a shell be van állítva abba a szögbe ami ideális a lemez lejátszásához.Oda szerintem lehetőleg szimetrikusan fel kell rögzíteni a tűt.
Valahol volt egy link, hogy, hogy kell beállítani helyesen a lemezjátszót de most nem találom.
(#) scooby_ hozzászólása Dec 4, 2009 /

Megérkezett Moszkvai HFM1-es korrektora!
Idáig ez adja a leglineárisabb hangot,megvan a tere is.
Viszont Emitter követő tranzisztornak BC550C-t tett be,arra lennénk kíváncsiak,ha ezt cserélem BC182-re,változik-e a hangja,és ha változik akkor is jobb avagy rosszabb lesz? Nem szívesen bontanám meg ezt a korrektort,mert télleg nagyon szépen be van ültetve rajta minden alkatrész. Mint ha boltban vettem volna,bár köztudott hogy boltban ezt nem árusítják,mert a kínaiak nem építenek magyar terv szerint
Következő: »»   42 / 148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem