Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autóelektronika
Témaindító: sufni-tunning, idő: Ápr 19, 2008
Témakörök:
Leginkább csak gyártmányonként szabványosak. Konkrétabban kéne meghatároznod mit is szeretnél tudni.
Sziasztok
Tudja valaki hol találom az autóba a koccanásérzékelőt meg a billenésérzékelőt és h ezek hogyan működnek
Sziasztok, ezt föltenném mégegyszer, mert annyira szerelte mindenki Gyuresz barátunk autóját, hogy ezen átsiklottatok
Adott egy 2001es Ford Focus, aminek az ablaktörlőjén kéne picit alakítani; az első fokozat nagyon lassú, körülbelül 10másodperc, ezt kellene valahogy lerövidíteni, tehát, hogy gyorsabban töröljön. Fogalmam sincs, hogy ez, hogy számol, miként működik, ha valaki ismeri és tudna segíteni, megköszönném. Üdv: Endre
Gondolom, típusfüggő, ahogy az is, hogy egyáltalán van-e benne. Általában nincs. Ha meg mégis, a gyártó nem veri nagydobra a helyét és működését, lévén ezek a gyári riasztó elemei.
Ritkán teszek megjegyzést mások helyesírására, de egy egyetemista lehetne igényesebb.
Sajnos nem tudom pontosan hogy működik de gondolom hogy van benne tranzisztor,kondi,és egy vagy röbb relé és ellenálás.
Szerintem úgy működik hogy a kondi feltöltődik és a tranzisztor bázisára van kötve és ha kellőel kisül a tranzisztort vezérelve zárja a relét. De ez csak tipp jólenne valami pontosabb infó vagy kép a belselyéröl,mert az is lehet hogy valami mikrokontroler hajtja. A tranzisztoros kondiss dolog lenne a legegyszerűbb de kicsi a valószinűség hogy az van benne.
Hmm, pedig nagyon örülnék, ha az lenne, már cserélném is a kondit kisebbre
Ha kontrolleres, akkor baj van ha csak VAG-al nem lehet állítani... Hátha tudja valaki, de köszönöm Neked is!
Nem ismerem a Fókuszt, de úgy kezdeném, hogy megkeresném a relét. Nagy valószínűséggel abban van az elektronika is.
sziasztok.érdeklödnék hogy valaki tudna-e nekem segiteni abban hogy a Temprámban melyik relé mire szolgál?e2 e10 e4 e11 e12 e7 e9 e13 e5 ae14b e6.
Szia! A kormánykapcsolón lennie kell egy potméternek, amivel a lassú törlési intervallumot tudod szabályozni. Ez a potméter ad értéket a vezérlőnek, hogy milyen gyakorisággal töröljön (nyilván egy időzítőt foglal magába az elektronika). Csak az első fokozatban van lehetőség az intervallum szabályozásra (szemerkélő, szitáló eső), a többiben a motor két sebességét (lassú és gyors) lehet még bekapcsolni folyamatos üzemben.
Sziasztok
Nasar T-Jack N-2061 billenésérzékelőről szeretnék többet tudni de nem találok a neten semmit. Működéséről felépítéséről szeretnék többet tudni. Shock sensor - billenés érzékelő működése felépítése
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki Schottleitner Quickstart csatlakozóval kapcsolatban? Köszönöm.
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném megkérdezni,hogy a TT-G110 tipusu riasztorol hallott-e valaki.Ugyanis nem akar rendesen müködni.Ha valakinek van infoja legyen szives megosztani velem.Elöre is köszi.
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen képletet, hogy a lambda értéket hogyan lehet a lambda feszültségből kiszámolni? Pl: 300mV az kb lambda 1,09, de ez hogy jön ki?
Hello.
Nincs benne semmi elektronika,az izzitogyertyákat vizsgáld át mert valamelyik rosz.
Sziasztok
Tudna nekem segíteni valaki h hogyan működnek a billenésérzékelők az autókban. Mindegy milyen típus csak szeretném tudni a működését és felépítését.
Ezekkel az ábrákkal már találkoztam a neten, de nem erre van szükségem.
Ez egy diagram, ami valami alapján ki lett rajzolva. Én nem nagyon látom belőle pl. azt, hogy a 0,92 lambdához milyen lambda feszültség tartozik. Én egy képletet szeretnék, amibe beírom a feszültséget mV-ban és megkapom a számított lambda értéket.
Üdv! Sok sikert, bár kétlem, hogy létezik ilyen kalkulátor. Keress egy pontosabb diagramot amiből jobban le lehet olvasni az értékeket. Azt lehet tudni, hogy miért kell ilyen pontosan tudni az értékeke?
U.i.: Valahol itt a HE-n láttam lambda szabályzást, ott nézz körül, hátha több sikerrel jársz. Üdv.
Volt szó az álriasztóról itt a fórumban. Én is építenék egyet, de fogalmam sincs, hogy kezdjek neki. Saját tápról táplálnám, nem az autóról, és saját kapcsolóval menne. Vagyis egy olyan egyszerű kapcsolás kellene, ami a következőt csinálja:
Ha bekapcsolom, egy LED elkezd villogni, körülbelül másodpercenként felvillan kb. 0.25 másodpercre alkalmanként. Egyszerűen hangzik, de nincs semmiféle ismeretem e téren. Az áramforrás lehetne például kettő ceruzaelem (2.4-3V), de ha 12V-os alkatrészekből is megoldható, rákötöm az akkura egy 5A-s biztosítékkal. Ha van egy kapcsolás, akkor azt még tegyétek hozzá, hogy milyen módon variálhatom a villogás sebességét és annak hosszát. Köszönöm
Sziasztok!
Astra f fordulatszámmérős km órám van Benzines.Ki szerettem volna cserélni egy másikra és ezért vettem egy másik km óra csoportot de figyelmetlen voltam és véletlen dieselt vettem.igazából látszólag minden megegyezik a két óra csoporton.(w-1102;vízhőfok 100C;és 50l a benzinszint ezek mind a kettőn ugyan azok).A különbség az hogy a benzines 7000-ig van a fordulat, a dieselnél csak 6000-ig.Az megoldható hogy kicseréljem a benzines és a diesel fordulatszámmérőjét és így beszerelem az új órát?Szerintetek ez így tökéletesen működne?válaszotokat előre is köszönöm. üdv.
A méréshatár különbség csak a kisebbik rossz, de nem is működnének felcserélve.
Próbáld meg átrakni a ford.számmérőt, szerencséd van, nem lesz macerás, ha nincs, akkor lehet, hogy méregetni, forrasztgatni kell, de szerintem mindenképp járható út.
Szia!
Nem próbáltam még ki, de ez a leírás szerint egy nagyon takarékos villogó, miközben erős fényt ad le. Ami a szövegben nincs benne: IC: 4011, ne tapizd a lábait, mert érzékeny a sztatikus feltöltődésre. Csatoltam a bekötését, Udd a pozitív tápfesz, az Uss a negatív. A diódák bármilyen szilícium diódák lehetnek pl 1N4148, vagy 1N4001 - 1N4007 A kondenzátor legalább 16V-os legyen. Az egész mehet egy 9V-os elemről. Ha ez nem tetszik nézz körbe itt, ezek villognak maguktól, csak az áramot kell max 20mA-re korlátozni.
Na van két kapcsolás is az egyik elég rondára sikeredett de kivehető a lényeg.Ha kérdés van írj!
Szépestét! Valaki tudna segiteni hogy honnan tudnék letölteni FIAT tempra elektronikájáról magyar leirást?
Autósboltban van kész cucc, tokkal vonóval valami 600pénz az egész. Valamint lehet kapni villogó ledet, bekötöd oda rakod villog. Annyi, hogy nem tudod állítani a villogást. Ennél egyszerűbb nem van. Miért menne elemről? kocsi aksija miért nem jó?? Üdv!
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy a Skoda Favorit műszerfalba nincs bekötve a karburátor működést jelző lámpa (szivató visszajelző lámpa). Ezt hova kell a karburátorra rákötni? Hogy, ha megy a szívató, akkor világít az ellenőrzőlámpa, ha már nem megy a szívató, akkor nem világít az ellenőrzőlámpa! A segítséget előre is köszönöm! Üdv.: Dj Sanyesz
Olyan csak a kézi szívatón volt. Ott a bovdenre szerelt kapcsoló működtette.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |